Suoraan sanottuna - kisaaminen alkaa mennä vähän yli. Ihmiset alkavat vähitellen katsoa, että 40 sijoitusta - kylläpä tuo on kisannut VÄHÄN. No joo, ehkä tuo nyt oli hiukan liioiteltua, mutta nykyään ajatellaan, että sopiva kisaus elämän aikana on se vähintään viiskytä sijoitusta ja mielellään vielä jaoksenalaisista. Ajatelkaa nyt vähän. Kuinka moni oikein ehtiin kilpailla niin paljon? Ikääntyminenkin vielä asettaa sen n. 2-3 vuoden aikarajan. Kilpailemisesta tulee pakkopullaa ja inhottavaa hommaa nopsaan. Itse kisaan nykyään lähinnä niin PKK:n kuin NJ:nkin näyttelyitä (laiska minä) ja jaoksenalaiset jäävät vähemmälle:) Kaveri sitten hoitelee nuo villit siinä mukana.

Mutta nyt jaoksenalaisista. Kaikkihan niitä arvostelee, ja aion liittyä joukon jatkoksi. Huomasin nimittäin tietyn epäkohdan KeRJin säännöissä: kalenterissa lukee selvin sanoin, että "järjestäjällä ei VRL:n tauon aikana tarvitse olla VRL-tunnusta." Ja mitäs nyt? Kaikkien kilpailuiden kutsuissa osallistujalta vaaditaan VRL-tunnus! Toisin sanoin, että jos sinulla ei ole tunnusta, voit järjestää kisoja, muttet osallistua niihin. Mitä järkeä?! Saisivat muuttaa tuota sääntöä... Anteeksi, käväisin KeRJin säännöissä, siellä sääntö oli tosiaankin muutettu. Mutta miksei sitä merkata kutsuihin? Toivottavasti tämä ei loukannut ketään kutsun kirjoittajaa... Anteeksi, te ihmiset siellä jossain!

Itse arvostan eniten monipuolista kilpailijaa. Siis en sellaista, jonka hevosilla lukee: "95 sijoitusta ERJ:n alaisista, 5 sijoitusta muista, 1 sijoitus villeistä" vaan pikemminkin tasaisesti eri lajeja, villit mukaan lukien. Lisäksi arvostan ihan hirveästi, kuten moni muukin, näyttelyissä käymistä, jos luokkia ja rakennekuva vain löytyy. Kokeilkaa siis vapaasti vaikka sillä koulupollellanne parit estekisat, tai vaikka issikalla niiden askellajihommien lisäksi vaikka... kenttäratsastusta. Ja jos ei rakennekuvaa löydy, niin aina voi mennä mätsäriin (Match Showhun). Eli kisaamaan vaan, yritän itsekin kiskoa itseäni sinne jaosten sivuille, pois pyörimästä hevoset.comista ja kisaamaan!